..I HEM..IOM SIBIRISK KATT..IUTSTÄLLNINGAR..IKULLAR..IBLOGG..ILÄNKAR..IGALLERII
Våra katter:
Tasha

Lucia
Bozza
Theija 
Iliana
tAtt skaffa katt
tPå gång!
tKattungar
tFilmer
tKontaktNär jag upptäckte vår första sibiriska katt Tashas underbara egenskaper bestämde jag mig för att låta hennes gener gå vidare.

Jag fick då hjälp av hennes uppfödare att välja hane till vår första kull och jag började samtidigt att sätta mig in i genetiken
(som inte alltid är lätt), sjukdomar, inavelsgrader etc.

Jag fick också kontakt med fler sibbeuppfödare och det hela blev mer och mer intressant. 

Så kom då den första kullen.

Fyra helt underbara kattungar som så småningom intog hela huset.
- Vilken härlig tid!

Hela familjen satt mest på golvet och lekte med de små som underhöll oss till hundra procent.
Någon tv behövdes inte.
Inte någon dator heller.
På samma gång blev kattungarna socialiserade
med både barn, vuxna, hund och andra vuxna katter.

Naturligtvis behöll jag en
hona ur första kullen, Alucia, och en hona ur andra kullen, Bozza Nova.

Det blev fler kullar.

Varje kattunge är en individ som lämnar ett tomrum efter sig och visst är det svårt att hålla tårarna borta när de flyttar eftersom tiden med
just den kattungen är förbi.

Jag vet att den får det bra i sin nya familj, att den kommer att skänka lika mycket glädje till sina nya ägare som vi har fått och den som köper en kattunge av oss får nog räkna med en storgråtande gammelmatte som vinkar farväl i dörren.

Men lika glad är jag över all kontakt framöver där vi får höra om kattungens upptåg i det nya hemmet eller kattungens resultat på utställningar.

Jag blir lika glad åt båda delarna; att höra att kattungen blivit en högt älskad familjemedlem eller att den fått väldigt bra bedömning på en utställning - eller åt båda delarna, förstås. 

Jag fortsätter utbilda mig
inom kattuppfödningen, dels genom kurser och dels samlar jag kunskap genom samtal med andra uppfödare.

Våra katter fortsätter att vara härliga familjemedlemmar som alla har sin roll inom familjen.

Det är ju det katterna är i första hand;

-härliga, sociala familjemedlemmar som alltid har sin plats hos oss!


 

Tidigare kullar

Här presenteras de kullar som vi med stor glädje avlat fram.
Klicka på bilderna för att komma till kattungarnas sidor.A-Kullen

Födda 2007-12-13


Mor: S* Knjaze Juhznaja Noch


 

 


Far: Ru* Innokentiy Veshij Son


S*Atlantie, hona, f 24 svartsköldpadd spotted 

Atlantie var en kärleksfull, kontaktsökande unge som hängde med på allt bus. Varmast färger av alla i kullen.

Atlantie har flyttat till Tyresö, stortrivs med sin familj och busar mycket med döttrarna i familjen.


 


S*Alucia, hona, f 24 svartsköldpadd spotted

Lucia har stannat hos oss.

 

 

 


S*Amadeus, hane, n 24 brunspotted 

Han var en självständig kille som ofta kunde leka för sig själv. Mammas favorit, absolut, och den kraftigaste ända från födseln. Amadeus var ganska lugn tills han var ca 11 veckor då han började busa väldigt. Kanske var det därför han blev ganska smal som "ungdom" eftersom det inte var något fel på aptiten. Där måste en hel del energi gått åt.

Amadeus bor nu i Stockholm.

 


S*Afrodite, hona, f 24 svartsköldpadd spotted

Afrodite var störst av honorna i kullen. Hon var tidigt väldigt kontaktsökande och något lugnare än de andra honorna även om hon också busade väldigt ibland. Sprang ofta efter oss och försökte klättra upp för våra byxben. När vi sedan tog upp henne, verkade hon njuta av goset - om hon inte var på riktigt bushumör. Hon hade ett speciellt ljud när hon pratade, likt kutter.

Afrodite bor nu i Enköping.

 

 

B-kullen

Födda 2008-07-03

 

 
Mor: Tasha
(S* Knjaze Juhznaja Noch)

 

 


Far: Bozze (S* Stimics Bollinger boy)

 


Bon Jovi

Bon Jovi var killen som kom som ett skott bara han hörde våra röster. Han var otroligt social och pratig. Nyfiken och den busigaste i kullen.

Bon Jovi har flyttat till Gävle där han bor tillsammans med sin nya matte och husse, deras lilla dotter och en sibirisk katthona, Freja.

 


Bozza Nova

Bozza stannade kvar hos oss.

 

 

 

 


Bo-Nita

Bo Nita är en otroligt söt och uttrycksfull tjej. Som liten såg det ut som om hon hade ett stort leende över läpparna. Hon var mjuk, modig, pratig och gosig. Busade gärna runt med syskon och mamma. 

Bo-Nita bor hos S*Norrvikens sibirier med sin pappa Bozzes ägares (Marie, S*Maollich) fodervärd Diddi och hennes sibiriska katter.

  


Bo Jangle

Bo Jangle kom sist ut men vägde ändå mest vid födseln och följde sedan den kurvan. Han var go, busig, hade glimten i ögat, var först ut ur bolådan och var väldigt uttrycks-full. Han var otroligt social och kom alltid springande mot oss i hopp om att bli uppburen.

Bo Jangle bor i Nyköping.

 

 

 

 

C-kullen

Födda 2009-03-29


Mor: S*Spinnsibbs Alucia 


Far: CH S* Maollich´s Finduz Creamdream Boy

 


Cithruz (S*Spinnsibbs Cithruz Findzovitj)

Han var den mest självständiga av kattungarna. Väldigt förståndig. Gick sina egna vägar, hittade på eget bus och låg ofta ensam och sov mitt på golvet. Ibland la han sig intill våra fötter. Verkade vara väldigt trygg i sig själv. Cithruz var allätare och var först med att äta riktigt och inte bara smaka, som de övriga. Han sökte ofta ögonkontakt och följde efter dit man gick. Nyfiken och väldigt busig, klättrade gärna högt.

Cithruz bor nu hos en familj i Uppsala och fann sig tillrätta  från första stund.


Chello (S*Spinnsibbs Chello Findzovitj)

Chello hade många likheter med Chack och han höll också mycket ihop med Chack. De hade samma intressen. :) De gillade samma bus och de tyckte om att dela sovpåsen i klösmöbeln. Där hittade man dem ofta tillsammans och det hände att de inte bara sov i påsen; även brottningsmatcher förekom där uppe. När Chello fångade en leksak, höll han den hårt i munnen och släppte den inte. Istället morrade han när hans syskon närmade sig. Han var först att komma springande när vi satte oss på golvet för att busa med kattungarna. 

Chello bor tillsammans med Chack hos en familj i Lidingö.

 


Chaila (S*Spinnsibbs Chaila Findzovna) 

Chaila var en riktig tjej ut i klospetsarna. Hon var otroligt feminin i allt hon gjorde. När hon sprang, gjorde hon det på tjejvis, hon busade på tjejvis, hon till och med klättrade feminint och hon var mjuk och go till sättet. Jag antog att hon skulle vara blyg när hon kom till sitt nya hem men det var hon absolut inte. Hon var helt orädd och dessutom morrade hon och satte de andra katterna, unga som vuxna, på plats.

Chaila bor nu hos Annette och hennes uppfödning Marinette´s i Forsbacka.

 


Chack (S*Spinnsibbs Chack Findzovitj) 

Chack var den lilla pajasen i kullen. Han hade alltid något på gång och hängde antingen ihop med Chello eller sin moster Bozza. På slutet av tiden här, var han mycket ihop med systern Chaila. Han var väldigt framåt och robust, orädd och nyfiken på allt. Han var tuff men när det verkligen gällde, som hos veterinären då han fick sina vaccineringar och chipmärktes, skrek han högst. Han var samtidigt mjuk och go. Han var också en iakttagare och satt ofta länge stilla och nyfiket iakttog vad som hände runt omkring honom.

Chack bor tillsammans med sin bror Chello i Lidingö.

 

D-kullen

Födda 2009-11-11

 

Mor: S*Spinnsibbs Bozza Nova


Dacapo Hane

Dacapo var en busig liten kille som var med överallt, helst sov och satt i knä hos oss och gosade så fort han fick möjlighet. Tog vi inte upp honom, klättrade han upp själv, via våra byxben. Att använda sopborste med Dacapo i närheten, var lönlöst. Antingen låg han på sopborsten eller satt på skyffeln. Dammsugaren gillade han också och hängde i dammsugarslangen. Allt för att vara med. Han var otroligt social, var först av kattungarna med att undersöka nya saker och var i väldigt stort behov av mänsklig kontakt.

Dacapo bor på Ekerö där han, förutom sin nya familj, bor med en annan sibirisk katthane.

 

Demiro Hane

Demiro älskade att klättra. Det var honom jag oftast fick bära ner då han kommit högt i klösmöbeln. Snart var han uppe igen... Han var lika mycket kelkatt som sina syskon och då låg han förstås gärna i knä. En hel del bus fanns det förstås också i honom, helst jaga-lekar (om han inte klättrade). Demiro hade enormt stora tassar och en väldigt grov benstomme. Han hade en härlig blick och sökte ofta ögonkontakt. En härlig kille full av bus och gos.

Demiro bor hos S*Sniwas i Motala.

 

Dikon Hane

Dikon var störst i kullen. Han hade kraftig benstomme, enorma tassar och långa örontofsar. Han var den lugna, coola killen som tog allt med ro. Dikon kastade sig inte in i nya lekar utan kollade först läget. Han lekte ofta på egen hand; bollade runt med små bollar eller leksaksråttor. Han var inte framfusig och vi trodde först att han var blyg men Dikon kollade läget. Sedan kom han fram och gosade, för lika gosig som sina kullsyskon var han. Dikon var alltid mamma Bozzas kille.

Dikon bor på Frösön med sin matte och sibbekompis Douglas.

 

Dakiri Hona

Dakiri var en go liten tjej som gärna gosade nära oss, och sov i våra knän eller tätt nära oss. Det var en hel del bus i henne och hon brukade reta sina större bröder för att sedan snabbt smita iväg innan de hann få tag i henne. Om de fick tag i henne och blev för hårdhänta, skrek hon högt. Dakiri var inte speciellt förtjust i mat - eller snarare hann hon inte äta eftersom det fanns så mycket att busa med istället. Hon lämnade oftast matskålen först av alla i kullen och busade gärna med Daimon istället (som också hellre busade än åt).

Dakiri bor i Boden.

 

Daimon Hane

Daimon var en mjuk, go och snäll kille som gärna ville ha vår närhet men han kollade alltid om det var okej innan han la sig till rätta i våra knän. Som alla andra kattungar i kullen, var han en knäkatt och han kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta eftersom det var honom jag började stödmata först, då kullen var tre veckor gammal. Istället för att trängas med sina syskon i mjölkbaren, ropade han alltid på mig. Kanske är jag flummig men jag tycker att det har blivit ett speciellt band mellan Daimon och mig efter det. Det fanns förstås också en hel del bus i honom och han höll sig med de minsta i kullen då han busade.

Daimon bor i Österbybruk utanför Uppsala med sin nya matte och husse.

 

E-kullen

Födda den 1 januari 2010

Mor: S*Spinnsibbs Alucia

 

Evita Hona

Evita var väldigt framåt. Hon var vig, busig, klättrade högt, kom springande mot oss i en väldig fart. Hon var oftast högt upp i klösmöbeln och älskade den. Hon var förstås även gosig och kom ofta upp i våra knän för att gosa.

Evita har övergått till sin fodervärd och bor här i Skultuna.

Elektra Hona

Elektra var den mest försiktiga i kullen den första månaden då hon var försynt och känslig. Hon tuffade sedan till sig och när hon flyttade från oss, var hon nästan lika modig som sina syskon. Hon retade sina syskon och skrek sedan högt när de brottade ner henne. Hon spann, gosade och var väldigt mjuk i sättet.

Elektra bor med sin matte i Solna.

Eskil Hane

Eskil var väldigt trygg i sig själv, spann högt när han blev klappad och ville gärna vara i våra knän. Han var framåt, pratig och otroligt go och kärvänlig. Så klart busade han mycket med syskonen och oss men följde oss också nyfiket runt i huset. Eskil var väldigt självständig.

Eskil bor med sin familj i Bromma.

 

F-kullen

Född den 3 november 2010

Mor: S*Spinnsibbs Bozza Nova

 

Fenix Hane

Fenix föddes utan syskon men roade sig väldigt mycket på egen hand genom att aktivera sig med allt som kunde tänkas. Han var väldigt beroende av sällskap men bara någon fanns i närheten, var han nöjd. Han var otroligt busig, kuttrade glatt medan han sprang genom huset och jagade mamma eller vår ragdoll Joy. Mormor Tasha och moster Lucia hade han respekt för och gav sig inte gärna på. Han klättrade högt, var alltid med där det hände något. Nyfiken, glad och ibland hade han ro att ligga och gosa. Som ensam kattunge fick han naturligtvis en speciell plats i våra hjärtan.

Fenix bor hos matte och husse i Västerås.

 

 

Godiskullen (ragdoll)

Födda 28 juni 2011

Mor: S*Evenstars Joy af Emperior

 

Emser hane

Emser var en mjuk och go kille hela tiden han bodde hos oss. Tydde sig mycket till mamma Joy och busade ganska hårt med sin syster. En genomsnäll liten kille som älskade att klättra i klösmöbler och var noga med att hämta frisk luft ute på altanen varje dag. Där ute stortrivdes han.

Emser bor utanför Västerås tillsammans med en kattkompis och sin familj.

 

G-kullen

Födda 2011-12-23

 

Mor: S*Spinnsibbs Evita Romanovna

Gizmo, hane

Gizmo var lugnast av syskonen tills ca 8 veckors ålder, då han tog igen allt och busade runt lika mycket som sin syster.

Han är född och uppvuxen hos fodervärden Tilly med familj och har busat mycket med barnen i huset.

Han är robust, verkar väldigt trygg i sig själv och är en kopia av sin pappa Nikita. En väldigt stor och fin kille.

Gizmo bor nu med sin familj i Stockholm.

 

 

H-kullen

Födda 2012-01-25

Mor: S*Spinnsibbs Alucia

Hercules, hane

Hercules har varit mest framåt och busigast i kullen. Han busade mycket med sina systrar men var samtidigt ganska självständig och sov ofta för sig själv. Hercules är otrolig på att spinna. Han spinner bara man tittar på honom. Han spann till och med när han fick sin vaccination. Älskar att busa vilt, att klättra högt och kommer väldigt bra överens med vår hund.

Han möter oss alltid med sitt  jamande och vill gärna gosa och ligga i knät. En riktig charmknutte.

Hercules flyttar till sin familj och en sibirisk katthona i Strömsholm.

Hadina, hona

Hadina var den som upptäckte saker först av kattungarna i kullen. Hon var framåt men ändå väldigt begrundande, ville kolla saker noga först innan hon gav sig in i nya äventyr. Hon var väldigt pratig och sprang och mötte oss med sitt jamande. Hon var först på maten, först att klättra ut ur kattungerummet. Ändå såg hon blygast och näpnast ut. Söt som socker.

Hadina bor i Älvsjö hos matte, husse och två lillhussar.

 

I-kullen

Födda 2012-10-25

Mor: S*Spinnsibbs Alucia

 

Ikaroz, hane

Ikaroz var störst i kullen. Han var väldigt framåt och var också det hela tiden, tog för sig och kom alltid springande och mötte oss. Han var först ur bolådan och letade hela tiden efter nya äventyr. Satt vi på golvet, klättrade Ikaroz genast upp i våra knän och han klättrade också gärna upp i klösmöbeln med full fart. Brottadess mycket med brorsan Indigo.

Ikaroz bor hos sin familj i Sundsvall.

 

Iliana, hona

Iliana var från början, som Indigo, lugn och försiktig men även hon blevbusigare och mer våghalsig med tiden. I full fart busade hon med syskonen och klättrade högst av alla i klösmöbeln. Hon spann högt och kastade sig mot oss när hon ville gosa men hann inte med sånt en längre tid. Full fart var vad som gällde den mesta tiden.

Iliana stannade hos oss.

Istelle, hona 

Istelle var en go och rar liten tjej. Har enorma örontofsar. :) Hon var först med mycket. Hon var först att äta mat, först på lådan, först med att äta torrfoder, först med att leka med bollar på "riktigt". Hon var pigg och busig, matglad och även hon var väldigt självständig. Brottades ofta med grabbarna, sprang runt med alla syskon och trivdes i huset i klösmöbeln.

Istelle bor hos sin matte i Stockholm.

 

Far: IC S*Amilii Sibiri's Yury Zjivago


Dante Hane

Dante, vår charmknutte nummer ett. Aldrig har vi haft någon så charmig liten kille. Han hade en så härlig blandning av alla sina sidor; gos-Dante, charmör-Dante, prat-Dante, bestämda Dante, retsticke-Dante (det såg komiskt ut när han jagade sina större bröder i full fart) och förstås bus-Dante. Trots att han var minst i kullen, hade han en järnvilja och stod emot sina större syskon då det gällde att få mat. Ibland fick vi rycka in och lägga honom till en spene när han for iväg då det blev hårda tag. Dante svarade alltid på tilltal och det var något speciellt med hans blick. Vilken kontakt man fick med honom!

Dante bodde med sin matte i Järfälla en kort tid innan han blev påkörd. Han blev inte äldre än 5 månader.

Darwin Hane

Överallt där det var bus, var Darwin med. Däremellan var han en riktig goskatt och som resten av kullen, gillade han att gosa och sova i våra knän eller nära oss. Han kunde somna i våra armar när vi gick omkring i huset. Han var alltid med och kollade vad som hände och gav sig hela tiden in i nya äventyr. Tillsammans med Dacapo var han först vid matskålarna och åt allt som bjöds. Det var en liten kille som alltid tog för sig och var enormt nyfiken och kontaktsökande.

Darwin bor hos Sibbegårdens i Västerås.

 

Delvin Hane

Delvin pratade mest i kullen. Så fort man mötte hans blick, hade han något att säga oss. För det mesta ville han upp till oss för att gosa. Han ville alltså ha mycket gos, mycket närhet, och busade förstås en hel del med sina syskon. Delvin var nyfiken och väldigt mjuk till sättet. Han var väldigt matglad och hans snälla ögon fick vem som helst att smälta.

Delvin bor hos sin familj i Belgien

 

 

Delizia Hona

Delizia var lilla dockan i kullen. Lite lugnare än killarna och syrran Dakiri även om hon också gärna busade tillsammans med dem men hennes bus var lite lugnare. Man möttes ofta av hennes blick och hon pratade gärna. Liksom sina syskon, trivdes hon nära oss och gosade mycket och gärna.

Delizia bor i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Far: CH Roman Vemas

 

Elite Hane

Elite var tuffast i kullen, framåt och kom ofta upp i våra knän. Han var självständig; busade ofta för sig själv och gick också gärna ensam på upptäcksfärd i huset. Han svarade alltid på tilltal, kom alltid springande, antingen för att gosa eller busa.

Elite bor i Västerås.

Elmo Hane

Elmo var framåt, busig, väldigt pratig och talade alltid om vad han tyckte om saker och ting. Han var också mamma Lucias kille och följde henne ofta som en skugga. Han gjorde som mamma Lucia och ville gärna äta av hennes mat istället för kattungematen och höll sig ofta nära henne. Han busade förstås väldigt med både oss och sina syskon och charmade alla som kom hit.

Elmo bor med sin nya familj i Stockholm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Far: CH S*Söderbykattens Ivan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Far: S*Louisedoll´s Armani

 

 

Tarragona hona

Tarragona var mjuk och go. En genomsnäll tjej som ofta blev nedbrottad av sin bror, då hon skrek högt. När vår valp brottade ner henne, skrek hon däremot inget alls. Hon var full av fart och bus, klättrade högt i klösmöblerna och fullkomligt älskade frisk luft ute på altanen där hon spenderade mycket tid.

Tarragona bor i Skövde med sin nya matte och husse.

 

 

 

 

 

Far: CH S*Maollich´s Nikita Ivanov

Ginza, hona

Ginza är som sin bror Gizmo född och uppvuxen hos fodervärden Tilly med familj.

Hon är väldigt busig, vet vad hon vill (som sköldpaddsfärgade honor oftast gör) och med sitt supersöta utseende och sina fina färger charmar hon vem som helst.

Det är fart i henne och hon är en liten sockersöt docka. En väldigt busig sådan.

Ginza bor hos S*Sibbegårdens i Västerås.

 

 

 

 

Far: S*Milashka´s Demjan

Harmony, hona

Harmony var till en början lugnast av kattungarna men blev allt mer busig och kavat. Nyfiken var hon, och kastade sig gärna in i nya äventyr. Galloperade runt snabbt och försökte gärna klättra upp längs våra ben. Hon var tystlåten men ibland använde hon sin lilla, lilla röst när hon ville oss något. Gosade gärna.

Harmony kommer att gå vidare i utställning och avel.

Harmony bor hos fodervärd i Upplands Väsby och ägs av Marie Björk, S*Maollich´s.

 Havannah, hona

Havannah var minst vid födseln men tog igen det och gick om systern Harmony när det gäller vikten. På ett smart sätt hävdade hon sig vid mjölkbaren, klev upp på mamma Lucia bakvägen hasade sig sedan ner framför sina syskon som då var  tvungna att släppa sina spenar.

Havannah var pratig, väldigt busig, var först med att gå på lådan och är en kopia av sin pappa Demjan till utseendet. En riktig sötnos.

Havannah bor hos sin familj och tre perserkatter i Smedjebacken.

 

 

 

Far: CH S*Mannegummans Creori Consus

 

Indigo, hane

Indigo var från början väldigt lugn och försiktig med allteftersom veckorna gick, blev han busigare och mer våghalsig. Klättrade ofta upp till fönsterbrädan via klösmöbeln, brottades med brorsan Ikaroz, sprang i full fart och jagade syrrorna, jagade bollar och leksaksmöss i en väldig fart. Bollen i rännan var favoritleksaken och även han, som de andra kom upp i våra knän när vi satt på golvet.

Indigo bor hos sin matte och husse i Årsta.

 

Inova, hona

Inova var en go liten tjej. Från början var hon först med att upptäcka saker tillsammans med Ikaroz. Vid fyra veckors ålder var toalådan favoritplatsen (ingen hade då börjat använda den) där hon ofta låg och rullade runt. Hon busade ofta med just Ikaroz och brorsan Indigo och även hon fann sig i våra knän men var den mest självständiga av kattungarna och hittade ofta på saker på egen hand. Trivdes bäst med att sova i påsen på klösmöbeln och var ändå ganska försiktig.

Inova bor hos sin familj i Västerås.

                        

                                                             

 
 
Copyright: Ägaren. Bilder får ej kopieras utan tillåtelse.
Kontakt: spinnsibbs@monicap.se   tel. 021-708 87,  070-251 28 38